مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی، شهرهای پرمسافر و مقاصد جایگزین برای سفر در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ را معرفی کرد و درباره کنترل قیمت‌ها و دیگر چالش‌های سفرهای نوروزی توضیحاتی داد.

سفر - گردشگری - مسافران نوروزی - - سفر نوروزی

به گزارش همشهری آنلاین، سید مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با بیان این‌که نیمه جنوبی کشور شهرهای شلوغ و پرازدحامی در تعطیلات نوروز هستند، درباره شناسایی این شهرها و مقاصد جایگزین گفت: برای اصفهان، شاهین‌شهر و خمینی‌شهر به عنوان شهرهای مکمل در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در بوشهر، عسلویه جاذبه‌های خیلی خوبی در کنار دریا دارد و هم امکان اسکان و اقامت را دارد و مردم همین الان می‌توانند هتل‌ها را رزرو کنند. دلوار و دشستان هم در بوشهر به عنوان شهرهای مکمل سفر انتخاب شده‌اند. توصیه ما به مردم این است که به استان خوزستان سفر کنند، دزفول، شوشتر، شوش، آبادان، خرمشهر و مسجد سلیمان نیز شهرهای مکمل مرکز این استان (اهواز) هستند.

فاطمی اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان شهرهای کنارک، دشت‌یاری (بیز و نوبندان)، زر آباد (روستای تنگ، درک) به عنوان شهرهای مکمل انتخاب شده‌اند. در استان فارس، شهرهای کازرون، داراب، اقلید، مرودشت و در استان خراسان رضوی، نیشابور، سبزوار، قوچان، گناباد و تربت حیدریه معرفی شده‌اند.

وی افزود: در استان تهران شهرستان‌های دماوند، فیروزکوه و ری برای سفر پیشنهاد می‌شود. در استان البرز، طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد درنظر گرفته شده است. در استان کرمان، شهرهای جیرفت و راین، در مازندران شهرهای ساری، کیاسر، بهشهر، گلوگاه، نکا و در هرمزگان، میناب، سیریک و بستک، در استان یزد، مهریز، بافق، اردکان و میبد به عنوان شهرهای مکمل درنظر گرفته شده‌اند.

به گفته مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی، استان‌گلستان قابلیت این را دارد که مکمل سفر استان‌های مازندران و گیلان باشد. خراسان شمالی و استان‌های محور غرب نیز به همین صورت می‌توانند مکمل سفر باشند.  

کیش مشکل پرواز دارد

فاطمی اظهار کرد: استان‌های هرمزگان، بوشهر، چابهار و مناطق آزاد ظرفیت اسکان تا ۱۰۰ درصد را دارند. البته منطقه آزاد کیش مشکل پرواز دارد و اگر این مشکل برطرف شود، خیلی بهتر می‌تواند اسکان مسافران را پوشش دهد. در برخی استان‌های جنوبی از جمله هرمزگان از همین حالا ظرفیت اشغال امکان اقامتی به ۹۰ درصد رسیده است.

وی گفت: سازمان بنادر و کشتیرانی همکاری‌های خوبی برای تامین خدمات دریایی به منظور جابه‌جایی مسافران قشم داشته است. البته بحث اسکان آن هنوز جای کار دارد و باید برای اسکان اضطراری اقدامات بیشتری انجام شود.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی، در پاسخ به این سوال که با توجه به تلاش‌های صورت گرفته در حوزه گردشگری دریایی از جمله اختصاص سوخت یارانه‌ای و اهدای تسهیلات برای نوسازی کشتی‌ها و شناورها، آیا در نوروز ۱۴۰۲ در این حوزه برنامه ریزی خاص و متفاوتی از جمله راه اندازی خطوط یا مسیرهای جدید و یا ورود ناوگان جدید مثل کشتی کروز صورت گرفته است، اظهار کرد: در استان بوشهر گشت‌های دریایی به صورت مکرر وجود دارد و کمیته ویژه‌ای در ستاد هماهنگی خدمات سفر با عنوان «کمیته دریایی و اسکله صیادی» تشکیل شده است و با همکاری خیلی خوبی که مجموعه شیلات داشت اسکله‌های صیادی را در اختیارمان قرار دادند. از سویی در کنار این فعالیت‌ها، بازارچه صنایع دستی و «خیام‌خوانی» در سواحل بوشهر اجرا می‌شود.

وی همچنین گفت: در استان خوزستان، علاوه‌بر مسیر تور «هندیجان تا خرمشهر» که حدود ۲۰۰ کیلومتر است، این مسیر به طور کامل به عنوان مسیر گردشگری- دریایی خوزستان پوشش داده شده است. همچنین، تورهای پرنده‌نگری در چهار شهر استان خوزستان در کنار تالاب‌هایی که استان خوزستان دارد، فعال شده که کار متفاوت امسال است.

فاطمی افزود: در استان سیستان و بلوچستان، نوروزگاه‌ها در سواحل جنوبی برگزار می‌شود. در زهک و چابهار برنامه‌هایی داریم. در استان هرمزگان نیز بازی‌های ساحلی و ورزش‌های ساحلی را به تورهای گردشگری اضافه کرده‌اند.

توصیه‌ای به مسافران زمینی قشم

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با اشاره به نگرانی از ترافیک نوروزی در «بندر پل» بندرعباس، از مسافرانی که قصد سفر به هرمزگان و جزیره قشم را دارند، درخواست کرد وقتی می‌خواهند از بندرعباس به سمت بندر «پُل» حرکت کنند حتما ترافیک را چک کنند و زمانی را درنظر بگیرند که امکان انتقال‌شان به جزیره قشم با سرعت مهیا باشد.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی درباره تدابیر وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای کنترل نرخ هتل‌ها و هواپیماها اظهار کرد: با توجه به افزایش هزینه‌های خدمات در مجموعه‌های اقامتی، توافقی که با انجمن‌ها و دفاتر شده این بوده که نرخ‌ها برای نوروز افزایش نداشته باشد و ما با همین حداقل‌هایی که داریم بتوانیم نرخ‌ها را کنترل کنیم. البته ممکن است در برخی از نقاط با افزایش نرخ مواجه شویم، برای مثال مناطق آزاد چون دارای قانون خاص هستند و به صورت مستقیم نرخ‌گذاری می‌شوند نرخشان متفاوت است و روی افزایش نرخ‌ها تاثیر خواهند داشت.

او اضافه کرد: در نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی و گردشگری که مدتی پیش برگزار شد، اسکان در مشهد را با روزی ۳۵ هزار تومان تبلیغ شده بود و بوم‌گردی‌ها زمینه‌ای را فراهم کردند که اتفاقا همه اقشار جامعه بتوانند به سفر بروند. البته بوم‌گردی‌هایی هم هستند که خدمات بیشتری ارائه می‌دهند و ممکن است برخی خدمات اضافه روی تورهایشان داشته باشند. مثلا علاوه‌بر اسکان، خدمات پذیرایی، ناهار و گشت نیز عرضه می‌کنند که به مجموع نرخ‌ها اضافه می‌شود.

شماره تلفنی برای شکایت‌های نوروزی

فاطمی همچنین از مسافران نوروزی درخواست کرد اگر با قیمت‌هایی خلاف نرخ مصوب که روی تابلو باید اعلام شده باشد، مواجه شدند می‌توانند به سامانه تلفنی ۰۹۶۲۹ گزارش دهند و سعی ما بر این است که ۲۴ساعته پاسخگوی شکایت‌ها باشیم.  

او افزود: سامانه ۰۹۶۲۹ به محض دریافت گزارش، به اداره کل نظات و ارزیابی اطلاع می‌دهد و در تمام استان‌ها گروه‌هایی مستقر هستند که پس از دریافت گزارش، به محل اعزام می‌شوند و موضوع را بررسی می‌کنند. این سامانه به دو زبان انگلیسی و عربی فعال شده و بازرس‌های ما و گروه‌هایی که در استان‌ها هستند برای حل مشکل به محل اعزام می‌شوند، مگر این‌که موضوعی باشد که به کمیسیون نیاز داشته و باید در کمیسیون رأی صادر شود که به هر حال باید به جلسه کمیسیون موکول شود، اما عمده موارد را در مدت ۲۴ ساعته حل خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با اشاره به مهمترین چالش‌های پیش‌بینی شده برای نوروز ۱۴۰۲ و بیان توصیه‌های خاص به مردم و مسافران نوروزی، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، تغییرات ناگهانی هواست، احتمال بارندگی‌ در نقاط مختلف کشور وجود دارد، به همین دلیل اسکان اضطراری را در نقاط مختلف کشور فراهم کرده‌ایم، برای این‌که بتوانیم با سرعت کسانی که چادر زدند را به مناطق مختلفی، از جمله سوله‌های ورزشی یا سالن‌هایی که در نظر گرفته شده هدایت کنیم.

استقرار پلیس در جاده‌های حادثه‌خیز

او با اشاره به حوادث جاده‌ای گفت: پلیس با همکاری هلال احمر و اورژانس یکسری اقدامات را شروع کرده است. ما تجربه خوبی در سال گذشته در استان سمنان داشتیم که به بحث «آتش سرد» مربوط می‌شود، این تجربه را امسال در نقاط حادثه‌خیز اجرا می‌کنیم تا مردم را آگاه کنیم. نقاط حادثه‌خیز توسط راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شناسایی شده و اماکن را به پلیس ارسال کردند. استقرار خودروهای پلیس در اماکن حادثه‌خیز از برنامه‌هایی بوده که امسال در نظر گرفته شده است.

فاطمی همچنین به مسافران پیشنهاد کرد بلیت امکان تاریخی و موزه‌ها را از طریق اپلیکیشن‌ها و سامانه بلیت ورودی خریداری کنند تا در صف‌های طولانی معطل نشوند.

کد خبر 746174
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گردشگری و ميراث فرهنگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • بهاره IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    8 47
    اینهمه توصیه به سفر چرا مگر عید ماه رمضان نیست می خواهید بی حرمتی به رمضان را عادی سازی کنید
    • امین IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
      32 5
      در کجای دین و آیه و قران و حدیث امده که سفر رفتن در ماه رمضان ممنوع است؟؟؟؟ یا نباید رفت؟ یا مکروه است؟؟؟؟؟
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
      11 0
      از ۲۵بهمن تعطیلیم ۴ روز اول که ماه رمضان نیست کلی وقت داریم
    • ثریا NL ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
      3 27
      با حرفتون موافقم چون تو ماه رمضان روزه واجبه و در صورتی که مساله ضروری نداشته باشیم نباید سفر بریم که بتونیم روزه بگیریم متاسفانه این روزها دین و مسایل دینی علنا مورد بی اعتنایی گرفته میشه